Rahavaikeuksia

On tämä elämä täällä briteissä kyllä kallista. Luulin että tämä ei olisi niin kallista täällä vähän syrjemmässä, ja että vaan Lontoossa hinnat olisivat niin kovia. Olen kuitenkin huomannut, että täälläkin on kaikki aika kallista, ja se on hieman yllättänyt minua. Opintoraha minkä saan Suomesta ei kuitenkaan ole mikään valtavan iso, ja olen joutunut kyllä olemaan tarkkana rahojeni kanssa.

Tässä oli tosiaan siis Brexit viime kirjoituksen jälkeen, joka sai tämän maan jaloilleen monen viikon ajaksi, joskin nyt asiat ovat taas hieman sen suhteen rauhoittuneet. Punnan kurssi on kuitenkin sen myötä laskenut selvästi, joka on helpottanut minun rahatilannetta, koska opintorahani maksetaan kuitenkin euroissa. Minulle meinasi kuitenkin käydä köpelösti tässä alkuaikoina, kun en vielä osannut kunnolla hallita rahankäyttöä, ja yhtäkkiä iski kova rahantarve. Eikä auttanut että monet sivustot kuten Seriffilaina ja vastaavat teki lainaamisesta niin houkuttelevan oloista.

Sorruin nimittäin ottamaan pikavipin, jota täälläkin tarjotaan todella avoimesti ja agressiivisesti. Itse otin 200 punnan vipin, joka piti sitten maksaa 2 viikon päästä takaisin. Hieman yllättävää oli se, että täältä sai oikeasti pikavipin noin helposti näin ulkomaalaisena ja nuorena kundina. Suomessahan noi kai vaatii sen, että on suomen kansalainen, mutta täällä annettiin mullekkin. Piti mun tietty osoittaa, että oon täällä maassa pidemmän aikaa, enkä oo heti lähdössä karkuun ulkomaille. Oishan siinä voinut tietty tulla isompia ongelmia, jos olisin ottanut jonkun isomman pikalainan. Sitä ne ei olisi varmaan antanut.

lainarahaa

Kerran oon aikasemmin ottanut pikavipin. Se tapahtui Suomessa kun oli juuri täyttänyt 18 v. Olin muka niin aikuinen, ja sit tartti rahaa baariin kun kaveritkin oli menossa. Nuorten pikavipit on kyllä usein niin tuhoonvieviä asioita, että mun mielestä noiden käyttöä voisi vähän rajoittaa ennen kuin on ainakin joku 25 vuotias. Itekkin kun otin lainaa, niin oli kyllä tosi vaikeaa maksaa sitä sitten takaisin, ja mä oon kuitenkin tarkempi mun raha-asiosta kuin monet muut nuoret. Tiedän useamman tyypin, jotka on joskus ottanut tollasen vipin, ja siitä on alkanut isommat ongelmat. Onneksi kaikki on siitä lopulta selvinnyt, mutta parilta äijältä on mennyt jo luottotiedot ennen kuin ne on täyttänyt edes 25 vuotta. Se on aika vaikea tilanne, kun ei tahdo sitten oikein saada lainaa asuntoon, ja vuokraaminenkin on vaikeampaa. Sitten ei enään kyllä oikein haeta lainaa heti vaikka kuinka haluaisi!

Onneksi oon saanut nyt hyvin maksettua ton uuden pikavipin pois, ja ei oo sen koomin enään tarvinnut niitä otella. Oon nyt saanut tän rahatilanteen hyvin hallintaan, mutta aikamoisia leikkauksia ja uhrauksia se on vaatinut. Brexit tosiaan oli iso apu, kun käytettävän rahan määrä kasvoi mullakin melkein 20 %. Kiva boonus, tosin täällä ihmiset ei kaikki oo siitä kovin innostuneita 😀

Opiskelut on rullannut ihan hyvin. Täällä tuntuu olevan vähän tiukempi tahti noissa opinnoissa, ja sen takia vapaa-aikaakin on vähemmän kuin Suomessa oli. Toisaalta se on auttanut olemaan tuhlaamatta rahaa, mutta välillä sitä kaipaisi ehkä hieman enemmän lepoaikaakin. No kyllä tää tästä, koko ajan on helpompaa kun tähän tottuu ja oppii nää paikalliset niksit.

Oon kanssa saanut hyviä kavereita täältä, ja niiden kanssa on mukava liikkua. Ikävä on kyllä vanhoja kavereita Suomessa, mutta onneksi oon saanut näin hyvän poppoon tänne aikaseksi, niin ei oo ollut enään hetkeen niin yksinäistä kun alussa oli. Seuraa riittää, ja mukavaakin on.

Kaikki on alkanut siis oikein mukavasti, ja toivottavasti jatkuu samalla tavalla. Toivottavasti siellä Suomessakin menee teillä kaikilla hyvin, ilmeisesti on tullut melko paljon lunta jo tähän aikaan vuodesta. Saa nähdä säilyykö, sitä ei ikinä tiedä kun toi sää on niin arvaamaton.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *